Loading...
HERTOG JAN
hj hj hj hj hj hj hj

VERZORGING

Ouderen die op verzorging zijn aangewezen zien het bejaardentehuis als laatste stap die best wordt uitgesteld tot het écht niet anders meer kan. Het bejaardentehuis of woonzorgcentrum wordt geassocieerd met het opgeven van individuele vrijheid, zelfbeschikking en privacy.

In Residentie Hertog Jan zullen we aantonen dat die angst ongegrond is.

Telefoonnummers :
extra-zorg afdeling: 02 307 71 83

verpleging: 02 307 70 80

Onze zorg gaat namelijk verder dan verzorging. Wij zorgen ook voor ontspanning , gezelligheid in ons restaurant en een integratie in de dorpskern om sociale contacten te bevorderen.

De algemene aanpak wordt volledig afgestemd op de wensen en behoeften van mensen op leeftijd. Het huishoudelijke reglement wordt gericht op verhoogde levenskwaliteit, niet op beperkingen. Door de integratie van een automatisch zorgdossier zullen de wensen en behoeften van de residenten daarenboven minutieus opgevolgd worden. Al onze residenten worden dag en nacht bijgestaan en geholpen door gediplomeerd personeel.

De verpleegkundigen en verzorgers zullen streven naar maximale comfortzorg voor bewoners die totaal afhankelijk zijn voor alledaagse handelingen (zich wassen, kleden, verplaatsen, toiletbezoek…). Kinesisten en ergotherapeuten zullen ook hun steentje bijdragen.

Zorgafdeling dementie

Voor personen met dementie is er een aparte afdeling – al spreken wij liever van leefgemeenschap - voorzien met aangepaste zorg en animatie.
In Residentie Hertog Jan vinden we niet alleen een kwalitatieve zorg belangrijk, maar ook een doorgedreven lichaamshygiëne. Zeker de meest kwetsbare bewoners in deze leefgemeenschap zullen extra aandacht krijgen door bijvoorbeeld een wekelijks bezoek bij kapper te voorzien.
Dementie is een cognitieve achteruitgang (geheugenstoornissen, taalstoornissen, problemen met doelgericht handelen en het herkennen van vertrouwde dingen, …).
Beginnende dementie vraagt om een goede opvolging waarbij een zo groot mogelijke zelfstandigheid bij het wassen, kleden, eten, toiletbezoek,… wordt nagestreefd.
Een uniforme aanpak door alle betrokken hulpverleners is daarbij noodzakelijk. In Residentie Hertog Jan creëren we een aparte en beschermde leefgemeenschap voor deze bewoners met aangepaste maaltijden, zorgen en animatie, om zo een maximale levenskwaliteit te garanderen.
Kom er gerust over praten met onze zorgmedewerkers of contacteer ons nu alvast voor meer informatie.
Klik op deze link om ons te contacteren.